Biografija

Vili se je z glasbo začel ukvarjati v 5. razredu osnovne šole. Ko se je odločil, da bo postal kitarist. V nadaljevanju je sodeloval v nekaj rockovskih skupinah, v katerih je igral in pel: Herbie, Junaki nočne kronike, Pomaranča, Yunk, Spin.

S skupino Pop design je pričel sodelovati novembra 1989, ko ga je Tone Košmrlj povabil na naVili Resnikstop za jugoslovanski izbor popevke evrovizije. S skupino je najprej posnel dve kaseti: “Poletni hiti in Cerkev domača”. Hkrati s priljubljenostjo skupine so se nizali tudi uspehi. Kaseti Poletni in hiti leta 1991 in Zaspi pri men nocoj leta 1992 sta skupino utrdili na prvem mestu na slovenski glasbeni sceni. Leta 1991 so zmagali na Mak festu v Makedoniji s pesmijo Podajmo si roke, naslednje leto so osvojili četrto mesto s pesmijo Le eno sonce. Prvo zlato kaseto so prejeli za album Ne bom ti lagal, marca 1993 pa so za isto pesem prejeli priznanje Pesem leta. Zlato noto so dobili v kategoriji za naj skupino, naj album, hit leta ter najboljšega pevca. Prvič so tudi prejeli Viktorja. Ponovno so si ga prislužili tudi leta 1995. Projekt Ko si na tleh so leta 1993 pripravili tudi v angleški verziji. Uspeh so nadaljevali s priredbami tujih uspešnic Spomin iz pajčevine.

Vili Resnik je sodelovanje s skupino Pop design zaključil s pesmijo Potepuh (uspešnica leta 1995). S skupino je v šestih letih sodelovanja prejel pet zlatih plošč, dve kompaktni srebrni plošči, dve platinasti zgoščenki in tri srebrne kasete.

Od leta 1996 pa je Vili nadaljeval solistično kariero v kateri je izdal pet solističnih albumov:Vili Resnik

Zdaj živim, Rad bi bil s teboj, Zadnji žigolo, Odiseja in Reka želja.

V tem obdobju je bil tudi trikrat med nominiranci za glasbenega Viktorja in dobil nagrade za naj slovenskega pevca. Leta 1998 je v Angliji  zastopal slovenske barve na izboru za pesem Eurovizije s pesmijo Naj bogovi slišijo.

 

© Vse pravice pridržane